Любопитно

Забранената дума или вечното оправдание с голямото „обаче“

Ако в момента те попитаме „Искаш ли да имаш повече пари“, без значение дали имаш собствен бизнес или все още не, отговорът ще бъде „Да, искам“! Интересното обаче, е че веднага след твоя оговор ще последва едно много голямо „Обаче“.

„Да, ОБАЧЕ днес не ми е ден, по-добре утре!“

Да, ОБАЧЕ в днешно време и с т`ва правителство, какво да се случи?“

„Да, ОБАЧЕ сега нямам никакви пари!“

„Да, всичко е много хубаво, ОБАЧЕ защо да не си пробвам по-добре късмета с билетче от лотарията?“

Голямото „ОБАЧЕ“ успява толкова силно да ни се „намести“ в съзнанието, че успява да ни откаже дори от най-елементарините ежедневни дейности. Например да отидем на фитнес, да се разходим в парка, да потърсим дори решение на някой финансови затруднения – и то в интернет. Точно това ОБАЧЕ ни поставя в ситуация, в която започваме да отлагаме и да избягваме задачите и отговорностите, не само в бизнеса, но и в личния ни живот.

Искам да спестявам и инвестирам, НО нямам достатъчно пари

А замислял ли си се, за какво точно си харчиш парите? Нужли ли са всички излишни разходи, които правиш на месец за излишни кафета, фрешове и модерни напитки, като смутита? Замислял ли си се едно време, как като отидеш на гости на баба и дядо винаги получават по едни 5-10лв., ей така, само за да се почерпиш? Те как са ги спестили? Едва ли доходите са са били по-големи от твоите.

Всичко е въпрос на планиране. Пробвал ли си да опишеш всички разходи, които правиш на ден? Ако не, опитай! Извади бял лист хартия и записвай в него всчко, за което харчиш пари на ден. Сметни след това за месец колко общо разходи имаш и сам ще намериш решение от къде и какво можеш да се ограничиш, за да спестиш и да инвестираш. 

Ще инвестирам , ОБАЧЕ ако загубя всичко

Това вече е въпрос на личен избор. Сам трябва да определиш дали е по-изгодно парите ти да стоят в буркан във фризера или под дюшека. Да има много влогове, където може да „опазиш“ парите си срещу ниска лихва или ще вложиш в някое бизнес начинание, образование или нещо друго, което може да ти донесе по-добра възвръщаемост.

Реално всичко зависи само от теб! Ако си твърдо решен и убеден, че правиш правилна стъпка, значи не си сбъркал. Предизвикателства има и ще има, но е важно как ще се настроим, за да се изправим пред тях с решителност.

Аз ОБАЧЕ съм от скромно семейство. Само багатите успяват…

А какъв е бил Стив Джобс?

Ами бил е много беден. При това и незаконно роден син на сириец и американка. Той буквално създава Apple I в гаража си, а в момента компанията е едина от най-успешните софтуерни гиганти.

И пак изборът е само и единствено твой! Всички сме подвластни на човешките емоции, но е въпрос на време и желание да се научим да се борим с тях, за да бъдем по успешни и да не се отказваме пред трудностите.

Още новини

Празнично работно време

Уважаеми клиенти, вашето искане за кредит ще бъде разгледано в първите работни дни на 2024г. Екипът на УСТОИ ЕАД Ви пожелава Весели Коледни и Новогодишни празници

виж повече

Сигурност, бързина и модерни технологии: УСТОИ обединява сили с Evrotrust

Водени от приоритета да осигуряваме само най-качественото обслужване за всички наши клиенти, УСТОИ ГРУП Ви предоставя възможност за изцяло дигитални процеси при обработка на документация. По този начин спестявате време, усилия и средства, а Вашите лични данни (и тези на Вашия бизнес) се съхраняват и употребяват при максимално ниво на защита. *Вече можете да се […]

виж повече

Нов офис на УСТОИ ЕАД в гр. Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от днес 14.09.2022 г. Дружеството премести своя офис в гр.Пловдив. Новият офис се намира в удобна за достъп локация, находяща се на бул. Дунав 101. Пред офиса има възможност за паркиране, в близост са спирки на обществения транспорт. Както всички останали офиси на Дружеството, офисът в […]

виж повече