Нашите клиенти

Произведено в България!

Как да превърнеш хобито си в работещ бизнес, разговор с предприемчивата Стефка Михова

 

Често се казва, че успех може да се постигне, когато страстта и умението започнат да работят заедно. С други думи, хората успяват, когато правят нещата, които обичат.

Днес ще ви запознаем с лъчезарната Стефка Михова от гр. София. Тя е намерила начин да превърне хобито си в успешен малък бизнес, а именно да предлага на своите клиенти различни ръчно произведени бижута от естествени материали и да изплита уникални по рода си ръкоделия.

Стефка е родена и израснала в гр. София, по образование е Машинен Инженер, но още от малка осъзнава, че плетивата са нейната „слабост“.

Ето и какво ни разказа за себе си предприемчивата дама:

Кога се роди страстта ви по ръчно изработените сувенири и плетива?

Още от незапомнени времена! Като малка бях палаво дете, а за да успеят да ме задържат на едно място майка ми и баба ми започнаха да ме учат да плета. Така се научих да бродирам и да шия. Първата си шимзет блуза (вид елегантна женска блуза от фина материя с вдигната яка и маншети на ръкавите) и пола с апликация, скроих и уших съвсем сама, когато бях в 6-ти клас.

А кой е първоизточника на страстта ви по плетивата? От кого сте се учили?

От баба ми. С нея започна всичко. Тя ме гледаше и ме учеше.

Можем ли да кажем, че сте превърнали хобито си с работещ бизнес? Как се случи всичко?

Всичко започна, когато останах без работа. Бях на 48г. и реших, че тепърва няма да започвам да уча нови неща и да се съобразявам с нови работодатели.

Тогава с дъщеря ми решихме да започнем да правим бижута. Накупихме материали, имахме много и различни идеи за бижутата и се допълвахме една друга. Започнахме да продаваме първо онлайн, но нещата се случваха много бавно и много трудно.

Аз упорствах и с помощта  на мои приятели успях да отворя първата си кинкалерия (магазин за дребни изделия – дантели, прежди, копчета, мъниста и др.) и така започна всичко.

По-късно, докато чакам своите клиенти започнах да плета, за да ми минава времето. И така плетенето от малко шалче, ръкавичка, шапка се превърна в основното ми занимание и започнах да изпълнявам и специални поръчки. Днес мога категорично да заявя, че успях да превърна хобито си в бизнес. Идвам с огромно желание на работа.

До момента, кои са най-големите ви предизвикателства?

О те са толкова много. Винаги съм се борила за всичко. Никога нещата при мен не са се получавали лесно.

Но аз съм много оптимистичен човек. С много труд и много упоритост съм постигнала всичко.

Кое е най-голямото ви постижение до тук, с кое се гордеете най-много като предприемач?

Най-голямото ми постижение, е когато хората влязат в моите магазини и като видя първата им реакция, когато разберат, че всичко тук е направено от мен. Всичко – и бижутата и плетивата и детските дрешки, които започнах да шия напоследък.

А кога и къде беше първата ви среща с наши представители?

Спомням си, че беше малко преди да открия втория ми магазин. Ваш представител дойде в първата ми кинкалерия и ми остави фирмено представяне. От тогава насам работим заедно. Харесва ми, че вашите представители са отзивчиви и винаги сме били в много добри отношения. Знам, че каквото и да се случи ще срещна разбиране от вас и ще се намери решение при всяко затруднение.

Ще продължавате ли да се стремите към развитие на бизнеса ви?

О със сигурност. Винаги има нови цели и върхове, които трябва да се покорят. За това се включих и в конкурса за безлихвено финансиране „Кажи идеите си на глас“ тази година. Имам много интересна и обещаваща идея.

Какво бихте посъветвали предприемачите, които тепърва започват да градят и развиват свои бизнес?

В България не е лесно да започнеш от нулата и да разчиташ само на своите две ръце.  За това бих ги посъветвала да се въоръжат с търпение и много упоритост. 

Още новини

Празнично работно време

Уважаеми клиенти, вашето искане за кредит ще бъде разгледано в първите работни дни на 2024г. Екипът на УСТОИ ЕАД Ви пожелава Весели Коледни и Новогодишни празници

виж повече

Сигурност, бързина и модерни технологии: УСТОИ обединява сили с Evrotrust

Водени от приоритета да осигуряваме само най-качественото обслужване за всички наши клиенти, УСТОИ ГРУП Ви предоставя възможност за изцяло дигитални процеси при обработка на документация. По този начин спестявате време, усилия и средства, а Вашите лични данни (и тези на Вашия бизнес) се съхраняват и употребяват при максимално ниво на защита. *Вече можете да се […]

виж повече

Нов офис на УСТОИ ЕАД в гр. Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от днес 14.09.2022 г. Дружеството премести своя офис в гр.Пловдив. Новият офис се намира в удобна за достъп локация, находяща се на бул. Дунав 101. Пред офиса има възможност за паркиране, в близост са спирки на обществения транспорт. Както всички останали офиси на Дружеството, офисът в […]

виж повече