Новини

Малкият бизнес в гр. Велико Търново

На 08.07.2013 г. телевизия Евроком Царевец направи репортаж, включващ интервюта с Михайла Кършакова, ръководител на офис УСТОИ – В.Търново и двама клиенти на Дружеството.

Основният акцент, върху който наблегнаха клиентите на УСТОИ АД бе, че собствениците на малък бизнес в града развиват бизнеса си най-вече с помощта на микро кредити от единствената добре позната и специализирана в микрокредитирането финансова институция в града – УСТОИ АД.  Илияна Христова, клиент на Дружеството от 2 години, разкри, че достъпът й до финансови средства от банки е прекалено формализиран и ограничен, а т.нар. „бързи кредитори” са достъпни, но на много по-висока цена, отколкото бизнесът й може да понесе. Михайла Кършакова коментира изказването, като добави, че финансовата култура на собствениците на малък бизнес се повишава, благодарение, на което те се отдръпват от скъпоструващи заеми, чиято лихва надвишава печалбата от бизнеса. Румяна Александрова, ползваща своя втори заем от УСТОИ, обясни, че големият брой кредити затруднява тяхното връщане и респективно развитието на самия бизнес.

Михайла Кършакова разясни, че при собствениците на малък бизнес в момента се наблюдава състояние на висока кредитна задлъжнялост, следствие от прекомерното и необмислено кредитиране от страна на банки и финансови институции преди няколко години. Именно заради непосилните задължения по обслужване на месечни вноски, собствениците на бизнес изпитват страх към ползването на нови кредити за бизнеса си, макар и от това да зависи развитието на бизнеса им. Високите нива на безработица оказват влияние върху покупателната способност на потребителите, която допълнително усложнява обстановката при собствениците на малък бизнес.

Въпреки, че през 2012 г. и последното шестмесечие се наблюдава ръст на портфейла и броя клиенти на дружеството в гр. В.Търново, Михайла Кършакова коментира, че се е увеличил сериозно и броят на отказани заеми именно заради високата кредитна задлъжнялост и липса на разполагаем остатък от страна на собствениците на малък бизнес.

Още новини

Как да избегнем финансовите проблеми в условия на извънредно положение?

През последните два месеца всеки от нас се замисля за своето финансово състояние като си задава множество

виж повече

Нов адрес на офис Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от

виж повече

Извънредната ситуация, изисква извънредни решения! УСТОИ Бизнес кредит 1 е близо до вас!

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 продължава своята подкрепа, насочена

виж повече