Любопитно

Как да изберем коректния Бизнес кредитор?

Живеем  във време богато на информация.  В интернет всеки ден ни заливат с   нови предложения за кредити. Текат реклами  на  ново  появили се кредитори!   Разбира   се съществуват известни похвати,чрез които да успеете да прецените кой е подходящия за Вас финансов партньор.

Ние ще ви помогнем да го направите чрез няколко лесни стъпки:

1. За нуждите на Бизнеса потърсете Бизнес кредитор – Защо? Основната полза при използването на бизнес кредити е свързана с факта, че те са съобразени с производствения цикъл в бизнеса и от такава гледна точка са най-изгодни за бизнеса. Ключов фактор при вземане на решение при привличане на допълнително финансиране на бизнеса е информираността. По-добрата информираност за ползите от фирмения кредит е предпоставка предприемачите да предпочетат този тип кредити пред потребителските. Не само по-ниската лихва, но и по-късия срок за погасяване, прави бизнес кредита по-изгоден ценово и стимулира развитието на бизнеса.

2. Съберете информация от Предприемачи, които вече ползват Бизнес кредит. Вероятно голяма част от вашите познати с бизнес вече са предприели стъпки за развиване на бизнеса си. И по тази причина те познават практиките на някои бизнес кредитори.Разбира се получената от тях информация е възможност за вас да получите първоначална насока, чрез която да стартирате своето проучване. Тя обаче не е достатъчен критерий за вашия избор!

3. Потърсете информация в Интернет за съществуващите Бизнес кредитори. Съберете възможно най-достоверна информация за финансовите институции, които биха могли да ви предложат Бизнес кредитиране и потърсете личен контакт с техни представители.В случай, че не познавате политиката на работа на даден кредитор, то не прибягвайте веднага към процедура по онлайн кандидатстване. Сайта на кредитора ще ви помогне да се ориентирате в продуктите, които институцията предлага. Както и за Общите условия на компанията. Той не е достатъчен, за да направите извод дали кредитора е напълно коректен! От сайта можете да добиете впечатление за това как един кредитор подхожда към потенциалния си клиент – дали би предложил продуктите си на всяка цена или по скоро се интересува от вашите нужди.

4. Осъществете личен контакт с представител на Финансовата институция. Първият контакт с бизнес консултант – представител на кредитора, ще ви помогне да научите повече за политиката на кредитора за работа с бизнес клиенти и дали тя е съобразена със законовите регламенти. Такава може да бъде „Политиката за защита на лични данни“! Личното и персонално обслужване е критерий за професионален подход. Чрез една подобна среща ще разберете дали декларацията за „персонален подход“, която сте видели в сайта е поредното клише или е факт! Важно е да получавате персонален отношение най-вече заради спецификата на вашия бизнес и персоналните идеи или проблеми, с които вие се сблъсквате.  Само чрез една подобна консултация вие ще бъдете правилно насочен и ще можете да изберете най-точното решение за Бизнеса си. По време на срещата наблегнете върху  идеята, която имате и на това как решаването на този важен за вас въпрос ще повлияе на бизнеса ви. Потърсете информация от консултанта за пътя, по който трябва да минете за да достигнете до желания финансов ресурс. Бъдете максимално откровени както за проблемите, така и за позитивите в бизнеса ви.  Един откровен разговор с личния ви консултант ще ви помогне своевременно да научите дали можете да достигнете до сделка или не. Това е срещата, на която вие градите взаимно доверие за да формирате бъдещо партньорство. Поговорете и за политиката на кредитора, с оглед дългосрочно партньорство – ще има ли преференции за вас при следващо финансиране и ако да, какво е то? 

5. Осъществете втори личен контакт с цел взимане на окончателно решение. Ако не сте в състояние самостоятелно да вземете окончателното решение и имате партньор, с който обсъждате въпросите касаещи вашия бизнес то непременно заедно направете още една среща с представителя на кредитора. Чрез този подход ще си дадете време да прецените и обобщите цялата събрана информация от първата среща. Ще имате възможност да подготвите и първоначална информация относно приходите и разходите в бизнеса ви и възможностите да отделяте месечна вноска. По време на срещата ще затвърдите преценката си за кредитора и подходите му на работа. Съберете конкретна информация колко точно ще ви е цялото оскъпяване на кредита? Защо казваме „оскъпяване“, а не лихвен процент? Много хора се заблуждават, че лихвата по кредита е най-важния критерий за избор на кредитен продукт и кредитор. Това води до формирането на нагласи, че един кредитор е по-скъп или по-изгоден от друг. Не се подвеждайте! Най-важно е да разберете колко ще ви струва да ползвате предлагания кредит.    Цялостното оскъпяване по кредита включва в себе си лихва, такси – при отпускане, ежемесечни, ежегодни, и разноски по кредита – такси за „допълнително“ обслужване, застраховки, гаранции и неустойки!   Внимавайте и със срока на кредита. Предлаганата „ниска лихва“, комбинирана с дълъг срок на кредита (5-7 години) може да ви заблуди. Дългият срок на кредита оскъпява ползвания финансов ресурс.

6. И на финала,  прочетете внимателно Договора си за кредит. Проверете дали клаузите в договора защитават равнопоставено вашите и интересите на кредитора. Бъдете нащрек за дължими такси и неустойки  и всичко написано с „малък шрифт“. Ако Договорът потвърждава напълно информацията, която сте събрал до момента това е знак, че сте избрали коректен за бизнеса си финансов партньор!

Още новини

Празнично работно време

Уважаеми клиенти, вашето искане за кредит ще бъде разгледано в първите работни дни на 2024г. Екипът на УСТОИ ЕАД Ви пожелава Весели Коледни и Новогодишни празници

виж повече

Сигурност, бързина и модерни технологии: УСТОИ обединява сили с Evrotrust

Водени от приоритета да осигуряваме само най-качественото обслужване за всички наши клиенти, УСТОИ ГРУП Ви предоставя възможност за изцяло дигитални процеси при обработка на документация. По този начин спестявате време, усилия и средства, а Вашите лични данни (и тези на Вашия бизнес) се съхраняват и употребяват при максимално ниво на защита. *Вече можете да се […]

виж повече

Нов офис на УСТОИ ЕАД в гр. Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от днес 14.09.2022 г. Дружеството премести своя офис в гр.Пловдив. Новият офис се намира в удобна за достъп локация, находяща се на бул. Дунав 101. Пред офиса има възможност за паркиране, в близост са спирки на обществения транспорт. Както всички останали офиси на Дружеството, офисът в […]

виж повече