Новини

Европейски механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС- предизвикателства и постигнати резултати

Представители на УСТОИ АД взеха участие в семинар под наслов „Европейски механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС  – предизвикателства и постигнати резултати“, организиран от г-жа Ренате Вебер, член на Европейския парламент. Семинарът се проведе в сградата на Европейския парламент на 26.05.2015г. Поканени бяха представители и клиенти на микрофинансиращи институции от България, Румъния и Холандия. На форума бяха обсъдени положителни практики и постигнати резултати по линия на Европейски механизъм за микрофинансиране ПРОГРЕС,  даващ възможност на малки и средни фирми, включително земеделски производители, да развиват по-успешно своята дейност.

От страна на УСТОИ АД, в семинара взеха участие г-н Павел Велев, изпълнителен директор на Дружеството и г-жа Галина Арабаджиева, земеделски производител от Пловдивска област. Г-н Велев представи постигнатите от Дружеството резултати за близо 18 години дейност. Основен акцент бяха резултатите по линия на програма ПРОГРЕС на Европейския съюз, с чиято финансова подкрепа и в рамките на 9 месеца са подкрепени бизнес проекти на 214 малки фирми, като са създадени и запазени над 400 работни места.

За три години, бизнеса й се разраства близо 3 пъти, растеж реализиран с финансовата подкрепа на УСТОИ АД по линия на програма ПРОГРЕС. Чрез част от отпуснатите средства, г-жа Арабаджева закупува земеделска земя. Останалите средства са вложени за закупуване на допълнителен инвентар, направата на нови водни сондажи, както и захранването с електричество на два от новозакупените парцели. Г-жа Арабаджиева представи и своите планове, като за реализацията им ще разчита на подкрепа от страна на УСТОИ АД.

Участниците в семинара се обединиха, че предоставените средства от Европейския съюз по линия на програма ПРОГРЕС достигат до малките фирми и имат важен принос, както за тяхното развитие, така и за поддържане и увеличаване на броя на трудовата заетост.  Същевременно, адекватни законодателни промени са необходими в страните от ЕС за улесняване на дребното предприемачество и достъпа на малки фирми до финансов ресурс.

В заключение, всички присъстващи се обединиха, че микрофинансирането е важен инструмент в подкрепа на малкия бизнес и има значим социален ефект.

Още новини

Празнично работно време

Уважаеми клиенти, вашето искане за кредит ще бъде разгледано в първите работни дни на 2024г. Екипът на УСТОИ ЕАД Ви пожелава Весели Коледни и Новогодишни празници

виж повече

Сигурност, бързина и модерни технологии: УСТОИ обединява сили с Evrotrust

Водени от приоритета да осигуряваме само най-качественото обслужване за всички наши клиенти, УСТОИ ГРУП Ви предоставя възможност за изцяло дигитални процеси при обработка на документация. По този начин спестявате време, усилия и средства, а Вашите лични данни (и тези на Вашия бизнес) се съхраняват и употребяват при максимално ниво на защита. *Вече можете да се […]

виж повече

Нов офис на УСТОИ ЕАД в гр. Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от днес 14.09.2022 г. Дружеството премести своя офис в гр.Пловдив. Новият офис се намира в удобна за достъп локация, находяща се на бул. Дунав 101. Пред офиса има възможност за паркиране, в близост са спирки на обществения транспорт. Както всички останали офиси на Дружеството, офисът в […]

виж повече