Новини

Бизнес ден на Земеделският производител – за по-успешна 2015 г.“

На 12.02.2015г. в гр.Искър с любезното съдействие на Община Искър, Акционерно Дружество УСТОИ / Бизнес кредит 1 организира „Бизнес ден на Земеделският производител“.

Събитието включваше семинар и дискусии с експерти и консултанти, работещи в сферата на Държавни помощи и мерки за насърчаване на земеделското производство и предоставяне на Финансови услуги за земеделски производители.

На срещата, регистрирани и нерегистрирани земеделски производители, работещи в Община Искър, споделиха различни свои идеи за развитие. Разгледани бяха нови възможности за подкрепа на земеделски стопани при осъществяване на Бизнес проекти.

Дискутирани бяха темите:

1. Основни принципи и изисквания към кандидатите за държавно подпомагане в програмен период 2015-2020г.;

2. Области на действие на ПРСР;

3. Видове помощи – инвестиционни и компенсаторни;

4. Основни мерки по ПРСР;

а. Общо представяне на мерките;

b. Новите моменти за програмния период;

c. Изисквания за допустимост на кандидати, инвестиции, разходи;

d. Размер на финансова помощ;

5. Етапи на одобрение и контрол;

6. Възможностите за финансиране на различни идеи за развитие на бизнеса и финансовата подкрепа, която УСТОИ / Бизнес кредит 1  осигурява на земеделските производители за преодоляване на затрудненията в управлението на бизнеса си.

Присъстващите земеделски производители изразиха мнение за трудностите, които изпитват в процеси свързани със липсата на информираност за новият програмен период 2015-2020г. Също така изтъкнаха различни предизвикателства, с които се сблъскват ежедневно при търсене на допълнителен финансов ресурс – променливи и неясни условия по кредитиране, високи обезпечения, множество документи за кандидатстване и пр.

Най-висок интерес предизвика темата за реализиране на идеи, свързани с разширяване и модернизиране на земеделските стопанства с малки първоначални инвестиции.

Земеделски производители, работещи в региона и проявяващи интерес към обсъжданите теми и/или нуждаещи се от допълнително финансиране, могат да се обърнат към г-жа Илка Василева, Представител бизнес услуги, УСТОИ АД гр. Плевен, 0888 244845.

Още новини

Празнично работно време

Уважаеми клиенти, вашето искане за кредит ще бъде разгледано в първите работни дни на 2024г. Екипът на УСТОИ ЕАД Ви пожелава Весели Коледни и Новогодишни празници

виж повече

Сигурност, бързина и модерни технологии: УСТОИ обединява сили с Evrotrust

Водени от приоритета да осигуряваме само най-качественото обслужване за всички наши клиенти, УСТОИ ГРУП Ви предоставя възможност за изцяло дигитални процеси при обработка на документация. По този начин спестявате време, усилия и средства, а Вашите лични данни (и тези на Вашия бизнес) се съхраняват и употребяват при максимално ниво на защита. *Вече можете да се […]

виж повече

Нов офис на УСТОИ ЕАД в гр. Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от днес 14.09.2022 г. Дружеството премести своя офис в гр.Пловдив. Новият офис се намира в удобна за достъп локация, находяща се на бул. Дунав 101. Пред офиса има възможност за паркиране, в близост са спирки на обществения транспорт. Както всички останали офиси на Дружеството, офисът в […]

виж повече