Любопитно

18 бизнес идеи за 2018 гoдина

НАЧАЛНИЯТ ЕТАП ПРИ СТАРТИРАНЕТО НА БИЗНЕС Е НАЛИЧИЕТО НА ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ!

Вие смятате, че сте предприемач, искате да развивате свой бизнес и анализирате различни идеи, които може да реализирате като бизнес проект през 2018г. Някои от тези идеи не изискват капитал, други изискват минимално вложение, а за трети ще ви трябва значителна инвестиция. Подбрали сме няколко от хилядите възможности за бизнес:

БИЗНЕС ИДЕЯНЕОБХОДИМ КАПИТАЛ, ЛВ.РАБОТА В КЪЩИРАБОТА НА ПОЛОВИН ДЕНРАБОТА ОНЛАЙН
Писане на статии0 лв.ДаДаДа
Фрийлансър0 лв.ДаДаДа
Безплатни турове0 – 500лв.НеДаНе
Онлайн обучения0 – 1 000лв.ДаДаДа
Плетени аксесоари0- 1 000лв.ДаДаОтчасти
Електронен магазин5 00 – 2 000лв.ДаДаДа
Уеб дизайнер2 000лв.ВъзможноВъзможноДа
SEO консултант1 500лв. – 3 000лв.ВъзможноВъзможноДа
Производство на гъби2 500лв. – 5 000лв.НеНеНе
Заснемане на видео с дрон2 500лв. – 10 000лв.НеВъзможноНе
Производство на БИО-хумус5 000лв. – 10 000лв.НеНеНе
Организатор на събития10 000лв. – 20 000лв.НеНеНе
Фрешове10 000лв. – 20 000лв.НеНеНе
Производство на лешници5 000лв. – 10 000лв.НеНеНе
Франчайз5 000 – ∞ЗависиЗависиНе
Магазин за БИО продукти15 000лв.  – 20 000лв.НеНеНе
Фирма за озеленяване25 000лв. – 75 000лв.НеНеНе

 При интерес към някоя идея, прочетете повече по долу: 

1. ПИСАНЕ НА СТАТИИ

Ако писането ви се отдава имате чудесна възможност за допълнителни доходи, които може да се превърнат и в основни. Има множество сайтове, които се нуждаят от свежо и оригинално съдържания. В момента има търсене на пазара, както за статии на български така и на английски език.

За да намерите обаче клиенти все пак в началото вие трябва да ги потърсите. Подходящи платформи, за това са Fiverr, UpWork, Freelancer.com

В началото най-вероятно ще имате по една поръчка на няколко дни, но след 20-30 статии и добри отзиви от клиенти, няма да можете да смогвате да изпълнявате поръчките.

2. ФРИЙЛАНСЪР

Какво по-хубаво от това да обикаляте по света и в същото време да работите и изкарвате пари? Това е мечтата на много млади хора в днешно време, но и едно от предимствата да се развивате като фрийлансър, защото може да работите от всяка точна на света стига да имате лаптоп и хубав интернет.

Най-разпространените и доходоносни фрийлансъри са програмисти, дизайнери, писатели и маркетолозите.

Тук обаче трябва да сте напълно наясно, че ще има дни обаче, в които може да сте затрупани с работа, а през други ще сте напълно свободни, за това трябва много внимателно да планирате всички разходи ако нямате ангажимент за постоянни проекти.

Ако искате да се развивате като фрийлансър и да работите за себе си първо трябва да изградите добро портфолио и да покажете, на какво сте способни. Следващата стъпка е да потърсите клиенти в UpWork, Freelancer.com и Fiverr.

3. БЕЗПЛАТНИ ТУРОВЕ

Безплатните турове в цяла Европа, както и тези у нас функционират на принципа на бакшишите – ако турът е бил интересен и завладяващ, туристите оставят бакшиш. Размерът им варира, но е прието да се оставят поне 5-10 лв, което при групи от по 10-15 души ви гарантира един добър доход.

Ако живеете в град с интересна история или настояще, владеете чужди езици и сте комуникативна личност, то този бизнес е точно за вас.

Може да покажете на туристите, както исторически тур, така и кулинарни и просто да им покажете най-добрите местни барове. Бъдете изобретателни!

4. ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЯ

Не сте квалифициран експерт, но сте истинско гуро в дадена област и има, на какво да научите „младоците“, защото тогава не предлагате онлайн обучения?

През последните години, особено сред по-младите хора този тип обучения набра широка популярност, а темите са най-различни – от бизнес, предприемачество и маркетинг до подобряване на личните връзки, готвене и програмиране. Изберете това, в което сте най-добри, и споделете опита си с хората, които искат да се специализират. Това може да бъде вашето хоби или професия.

5. ПЛЕТЕНИ АКСЕСОАРИ

Ами ако хобито ти стане професия?

Да плетенето не е лесен занаят, но си представи, че ако плетеш една шапка например за около час и то когато имаш време, спокойно може да продаваш ръкоделията си през OLX, Facebook, или защо не е през онлайн магазин, когато продажбите ти се увеличат?

6. ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН

Все повече и повече хора предпочитат да пазаруват онлайн. Причините са най-различни – спестяват време, търсят по-ниски цени, имат възможност за детайлно проучване. Електронната търговия е развита дотам, че дори не е необходимо да държите стока на склад. За да стартирате, ви е нужно да изградите уебсайт, или да си вземете такъв „под наем“ като заплащате месечен абонамент в зависимост от броя продукти, които ще предлагате. Можете да привличате клиентите си чрез Google, Facebook и имейл. Започнете с продукти, с които сте запознати, тъй като ще ви е по-лесно да ги продавате. След като натрупате опит, развийте портфолиото си, като предлагате и други продукти.

7. УЕБ ДИЗАЙНЕР

В днешно време, какво е един бизнес без уебсайт?

Проблемът е, че за голяма част от предприемачите изграждането на уебсайт е като да си сглобиш компютър – нещо, с което е по-добре да не се захващат. Ако имате усещане за дизайн, добри копирайтинг умения и основно разбиране на HTML и CSS, то това е подходяща бизнес идея, която да развиете. А дори и да не владеете споменатите езици, никога не е късно да ги научите (би ви отнело приблизително 6 месеца за постигане на добро ниво). Предимството на този бизнес е, че можете да работите с клиенти от цял свят, без да ставате от компютъра си. Усещането ви за дизайн и копирайтинг са изключително важни, тъй като бизнес клиентите държат сайтовете им не само да функционират, но и да бъдат привлекателни и приятни за потребителите. Можете да започнете, като направите няколко примерни сайта и ги включите в портфолиото си, за да покажете на какво сте способни.

8. SEO КОНСУЛТАНТ

Както вече споменах, в днешно време за един бизнес е задължително да има уебсайт. Но също така трябва да изплува над останалите, за да бъде открит от потребителите и да генерира продажби за бизнеса. Все повече фирми в България осъзнават значимостта на това да имат силно присъствие в интернет. Всяка от тях има желание да се появява на първа страница в Google и е готова да отдели средства от бюджета за тази цел. Намирането на клиенти не е трудно, поради голямото търсене, но трябва да внимавате с конкуренцията. Поради ниските бариери за навлизане повечето SEO консултанти се конкурират основно чрез цената. За да стартирате SEO бизнес, е необходимо да имате предварителни умения, тъй като факторите се променят изключително бързо и трябва да знаете кое работи и кое – не.

9. ПРОИЗВОДСТВО НА ГЪБИ

Гъбите са един непретенциозен продукт. Не се нуждаят от светлина или много пространство и изискват поливане едва на всеки два дни. Това смалява значително капиталовите разходи за стартиране на бизнеса. Необходими са ви голямо помещение (около 360-400 кв.м. като за начало), което да предлага поддържане на определена температура и да е оборудвано със стелажи. Средният цикъл на производство при печурките е 3 месеца, т.е. можете да произвеждате по 4 реколти годишно. Като производител на гъби имате възможност и да кандидатствате по европейски програми за финансиране (Млад фермер). През последните години се наблюдава завишено търсене на гъби Шийтаке от фармацевтичната индустрия, чиято цена е 12 пъти по-голяма от тази на печурките.

10. ЗАСНЕМАНЕ НА ВИДЕО С ДРОН

Сред компаниите, а и сред неправителствените организации, има голяма конкуренция. Всеки от тях се стреми да привлече вниманието на клиентите и обществото. Какъв по-добър начин за това от едно sky видео. В последно време те са изключително популярни за заснемане на реклами и събития от най-различен род. Цените на един професионален дрон варират между 2 500 и 10 000 лв, като това е единственият ви значителен капиталов разход. Цените за заснемане на варират, но средните са около 150 лв. на час за заснемането и 200 лв. на минута видео. Като допълнение можете да предлагате и видео монтаж, като за целта ще е необходимо да отделите известно време, за да се научите да работите със съответния софтуер.

11. ПРОИЗВОДСТВО НА БИО-ХУМУС

С разрастването на био-земеделието се увеличава и търсенето на био-хумус. Цената на кубик био-хумус в България е между 200 и 450 лева. Търсене на суровината има и в чужбина, където цената е от 3 до 5 пъти по-висока. Ако ги отглеждате на собствена земя, инвестицията за стартиране на бизнеса варира между 4,5 – 5 хил. лева.

12. ОРГАНИЗАТОР НА СЪБИТИЯ

Сватби, рождени дни, фирмени партита… възможните събития, в които можете да специализирате са много. Недостатък на този бизнес е сезонното търсене, особено при сватбите. За да стартирате ще ви е необходимо оборудване, което може да излезе скъпо, но има фирми, които отдават оборудване под наем. Можете да се възползвате от тази възможност, за да тествате пазара и да прецените дали си струва да инвестирате повече в начинанието.

13. ФРЕШОВЕ

По улиците през последните няколко години се появиха множество подвижни и статични павилиончета за кафе и фрешове. Ако вземем предвид „модата“ за  здравословно хранене, обхванала хората и ако живеете в по-малък град и там все още няма подобен бизнес, то пред вас стои добра възможност.

14. ПРОИЗВОДСТВО НА ЛЕШНИЦИ

Защо точно лешници? Лешниците заемат около 10-15% от потреблението на ядки в България. Тяхната устойчивост и способност за продължително съхранение са сред най-големите им предимства. Средно от декар обработваема площ се добиват около 250 – 300 килограма лешници, което на цени производител се равнява на около 600-700 евро. Леската издържа на много ниски температури и вирее на надморска височина между 600 – 1000 метра, което е подходящо за нашите географски ширини. Друго предимство е, че продуктивният период е около 50-60 години, което при добри климатични условия, ви осигурява висока рентабилност.

16. ФРАНЧАЙЗ

Не сте почитател на рисковите и неутвърдени инвестиции и предпочитате да играете на сигурно? То в този случай франчайзът е подходящ бизнес модел за вас. Разбира се, сигурността, която получавате, увеличава необходимата инвестиция, която е под формата на франчайз такса. Предлаганите бизнеси на франчайз биват най-различни – от заведения за бързо хранене до зоомагазини и козметични салони.

17. МАГАЗИН ЗА БИО ПРОДУКТИ

Здравословният начин на живот и хранене стават все по-популярни през последните години, което отваря нови възможности за бизнеса. Биопродуктите са едни от малкото сектори в България, извън IT, които реализират растеж. Към момента в София има добър набор от подобни магазини, но в останалите големи градове в страната те са рядкост.

18. ФИРМА ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

Ако обичате цветята и зеленината, то този бизнес е точно за вас. През последните години търсенето на подобен тип услуги нараства. Офисите на големи компании, парковете и междублоковите пространства са все места, нуждаещи се от озеленяване. Стартирането предполага високи първоначални капиталови разходи за оборудване, автомобили, материали и прочие.

Надяваме се, че сме били полезни. Споделете вашето мнение по темата като попълните формата за обратна връзка на сайта ни или го публикувайте на страницата ни във Facebook.

Още новини

Празнично работно време

Уважаеми клиенти, вашето искане за кредит ще бъде разгледано в първите работни дни на 2024г. Екипът на УСТОИ ЕАД Ви пожелава Весели Коледни и Новогодишни празници

виж повече

Сигурност, бързина и модерни технологии: УСТОИ обединява сили с Evrotrust

Водени от приоритета да осигуряваме само най-качественото обслужване за всички наши клиенти, УСТОИ ГРУП Ви предоставя възможност за изцяло дигитални процеси при обработка на документация. По този начин спестявате време, усилия и средства, а Вашите лични данни (и тези на Вашия бизнес) се съхраняват и употребяват при максимално ниво на защита. *Вече можете да се […]

виж повече

Нов офис на УСТОИ ЕАД в гр. Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от днес 14.09.2022 г. Дружеството премести своя офис в гр.Пловдив. Новият офис се намира в удобна за достъп локация, находяща се на бул. Дунав 101. Пред офиса има възможност за паркиране, в близост са спирки на обществения транспорт. Както всички останали офиси на Дружеството, офисът в […]

виж повече