Любопитно

Нова Бизнес идея – oтглеждане на Арония у нас, защо НЕ!

Аронията е много богата  на витамини и минерали особено на витамин С, но също така и на антиоксиданти, флавоноиди и други витамини. Наричат я най-полезния плод в света! А това е така, защото предпазва от остаряване, поддържа здраво сърцето и дори действа като афродизиак. В резултат на дълги изследвания се оказва, че Аронията запазва полезните си свойсвта използвайки я не само под формата на сок, но и  добавена към овесени ядки и дори сготвена. Антиоксидантите в нея се запазват дори при термична обработка. Така тръпчивият вкус на малките плодчета може да бъде компенсиран.

Много години Аронията е отглеждана в ботанически градини, но в България намира почва в слънчевите градини. Напоследък все повече нашумява идеята да бъде отглеждана с бизнес цел! Чувствителна е към засенчване, но издържа и на силен студ – до минус 35 градуса. Изисква редовно поливане. През 2-4г. трябва да се внася органичен , фосфорен и калиев тор, дървесна пепел. Засаждането е препоръчително да бъде края на октомври до началото на ноември. Възможно е и през пролетта.

Плодовете и могат да се запазват както пресни с оптимална температура за съхранение 0 градуса, така и сушени.  От плода могат да се произведат вторични продукти с цел лична консумация, а защо не и за продажба, като – сладка, компоти, вино, желета, ликьори, конфитюри, мармалади.

Пример за успешен бизнесмен с екзотичната Арония е собственика на „Арониада агро“ – Пламен Калинов. Той е образец за типичен трудолюбив и много упорит български производител. Проектът за биологично отглеждане на арония на фирма „Арониада агро“ ЕООД – Две Могили, Русе, е финансиран по програма САПАРД – мярка 3.1. Субсидията е под форма на компенсаторни плащания за биоземеделие в размер на 80 лева на декар и директни плащания в размер на 25 лв./дка годишно.

Повече за успехите на Пламен Калинов, трудностите по пътя му и неговите продукти можете да получите от тук: http://aronia-bg.com/bg/za-nas/

Това беше една нова идея от нас, екипа на Устои Бизнес кредит 1 за стартиране на бизнес чрез отглеждане на Арония. Успех на тези от вас решили да стартират ново начинание!

Още новини

Как да избегнем финансовите проблеми в условия на извънредно положение?

През последните два месеца всеки от нас се замисля за своето финансово състояние като си задава множество

виж повече

Нов адрес на офис Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от

виж повече

Извънредната ситуация, изисква извънредни решения! УСТОИ Бизнес кредит 1 е близо до вас!

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 продължава своята подкрепа, насочена

виж повече