Новини

4-ти европейски ден на микрофинансирането!

На 20-ти октомври 2018г. отбелязахме 4-тия ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА МИКРОФИНАНСИРАНЕТО! .

Ние от УСТОИ Бизнес кредит 1, заедно с още 19 микрофинансиращи организации в 11 страни от Европа и Азия чествахме 4-тия ДЕН НА МИКРОФИНАНСИРАНЕТО!

Европейската инициатива стартира през 2015г., като нейни създатели са Европейската мрежа за микрофинансиране /EMN/ и Международния център за микрофинансиране /MFC/.  Кампанията има следните  основни цели:

  • Да повиши осведомеността на европейските граждани относно наличието на микрофинансиране и микрофинансиращи организации, които  подкрепят малкия бизнес и самонаетите лица с цел намаляване на безработицата и повишаване стандарта на живот;
  • Да покаже как работи микрофинансирането и как то достига до предприемачите, които са изключени от традиционния финансов сектор;

По случай 4-тия ДЕН НА МИКРОФИНАНСИРАНЕТО тази година организаторите и всички участници в инициативата подготвиха до края на м. октомври провеждането на уеб-семинари, дни на отворените врати, промоционални предложения с отстъпки за предприемачите, национални конвенции, и комуникационни кампании споделящи интересни факти свързани с Микропредприемачеството.

Ние от УСТОИ Бизнес кредит 1 се включихме със специалната промоция „БЯЛА СЕДМИЦА за малкия бизнес“, през която предоставяхме финансиране без такси. До края на месец октомври продължавахме да споделяме интересни и любопитни факти в социалните мрежи свързани с предприемачеството.

Според съвместно проучване на EMN и MFC, проведено през 2018 г.,  общият размер на опуснатото целево финансиране за микро и малък бизнес е  в размер на 2,1 милиарда евро. Общият брой на активните кредитополучатели получили финансиране от микрокредитиращи институции е 988 457 предприемачи и самонаети лица.

Данните от проучването още показват, че микрофинансирането се развива и има все по-голям интерес към него като една добра и работеща, социална алтернатива на традиционния финансов сектор.

Като партньори на EMN и MFC ние от УСТОИ Бизнес кредит 1 ще продължим предоставяме отговорно финансиране на малкия бизнес в България. Работейки чрез прозрачни и ясни принципи и подходи на кредитиране, ние изграждаме дългогодишно партньорство с нашите клиенти. Вярваме силно, че можем да вървим напред, само ако го правим заедно!

Продължаваме заедно!

Още новини

Как да избегнем финансовите проблеми в условия на извънредно положение?

През последните два месеца всеки от нас се замисля за своето финансово състояние като си задава множество

виж повече

Нов адрес на офис Пловдив

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 ви информира, че от

виж повече

Извънредната ситуация, изисква извънредни решения! УСТОИ Бизнес кредит 1 е близо до вас!

Уважаеми клиенти и партньори, УСТОИ Бизнес кредит 1 продължава своята подкрепа, насочена

виж повече